Joan Marcet, 1525

Name
Joan /Marcet/
Given names
Joan
Surname
Marcet
Nickname
Jonot
Birth
before 1525
Les Marcetes (Viladordis), Manresa, Bages, CAT
Latitude: 41.717645 Longitude: 1.863293
Death of a brother
Marriage
Death of a sister
Event
Hereu
Note: El seu pare -que va morir jove- va nomenar-lo hereu. Com que tant ell com els seus germans eren menors també va designar tres tutors i curadors: el pagès Francí Devesa, el paraire Montserrat Closa i el també pagès Miquel Umbert. La disputa legal per la propietat del mas va esclatar uns anys més tard, quan es va fer evident que Jonot tenia una deficiència intel·lectual que li impedia fer-se càrrec de tota l'heretat. Va ser llavors quan el seu germà Jaume va passar a ser l'hereu amb l'oposició dels tutors. El conflicte va arribar a la Reial Audiència.
Last change
December 25, 201912:51:27
Author of last change: toniplanas
Family with parents
father
mother
himself
1525
Birth: before 1525 Les Marcetes (Viladordis), Manresa, Bages, CAT
brother
1550
Birth: Les Marcetes (Viladordis), Manresa, Bages, CAT
Death: before February 1550
sister
sister
Private
Family with Margarida Torreblanca
himself
1525
Birth: before 1525 Les Marcetes (Viladordis), Manresa, Bages, CAT
wife
1550
Birth: about 1550Ca n'Oms (Fals), Fonollosa, Bages, CAT
Marriage MarriageJuly 1565
Birth
Marriage
Event

El seu pare -que va morir jove- va nomenar-lo hereu. Com que tant ell com els seus germans eren menors també va designar tres tutors i curadors: el pagès Francí Devesa, el paraire Montserrat Closa i el també pagès Miquel Umbert. La disputa legal per la propietat del mas va esclatar uns anys més tard, quan es va fer evident que Jonot tenia una deficiència intel·lectual que li impedia fer-se càrrec de tota l'heretat. Va ser llavors quan el seu germà Jaume va passar a ser l'hereu amb l'oposició dels tutors. El conflicte va arribar a la Reial Audiència.

Note

Tot i passar dels quaranta, els tutors de Jonot aconsegueixen que es casi amb Margarida Torreblanca, filla de Joan Torreblanca (pagès de Fals), que no era més gran de 15 anys. L'objectiu del matrimoni era que algú cuidés de Jonot i que els seus futurs fills poguessin heretar el mas de les Marcetes.

Birth