Caterina Planas, 1773

Name
Caterina /Planas/
Given names
Caterina
Surname
Planas
Family residence
Death of a father
Note: La data correspon a la celebració de la novena. Al mateix foli s'hi ressenya l'ofici de cap d'any.
Marriage
Marriage
Death of a husband
between 1721 and 1738
Marriage
Death of a husband
Marriage contract
Marriage
Will
Note: Pel testament del seu avi Josep Planas, Catarina fou pubilla de Les Planes de Sant Mateu dons l'hereu natural Gabriel -son pare- havia mort prematurament. En aquell testament es preveia que si moria sense descendència -com així va ésser malgrat els quatre matrimonis- el patrimoni havia de passar al primogènit del seu oncle Pere. Per tant Caterina va haver de testar en favor del seu cosí Pere Màrtir Planas i Serra.
Death
Note: Trobem un parell de diferències entre el que ressenya Joan Planas i Martí a «Les Planes de Sant Mateu» i el registre de defunció de Caterina Planas (Llibre d'Òbits 1662-1790 de Sant Mateu de Bages). En aquest darrer document es diu: «...aquesta parroquial Iglesia de Sant Matheu de Bages Bisbat de Vich fou donada eclesiastica sepultura al cadaver de Catharina Pla, y Planas hereva del Mas Planas de aquesta parroquia, muller, en terceras nupcias de Joan Pla de la mateixa Parroquia pages, filla emperó de Joseph Planas, també pagès de dita parroquia, y de Maria Plans y Carner, en primeras nupcias muller sua difunts, en son propi vas. Morí lo die deu de dit mes... (octubre de 1773)» Joan Planas i Martí considera que Caterina era filla de Gabriel Planas i Carner (+1697) i néta de Josep Planas i Maria Carner. No pas filla d’aquests darrers com s’esmenta al registre parroquial. I que va contreure matrimoni quatre cops, el darrer amb Joan Pla. Va tenir accés a prou documents (capítols matrimonials de Caterina, testament de Josep Planas, etc.) com per a poder assegurar aquesta situació. Ens inclinem a pensar que el rector, Miguel Sabatés i Angelats, va incórrer en una confusió tota vegada que Caterina era pubilla d’en Josep per la defunció prematura del llur pare, en Gabriel Planas.
Unique identifier
C3247734866F334DBA6F901541F121970000
Last change
May 9, 201920:35:10
Author of last change: toniplanas
Family with parents
father
1697
Death: December 13, 1697Les Planes, Sant Mateu de Bages, Bages, CAT
herself
1773
Death: October 10, 1773Les Planes, Sant Mateu de Bages, Bages, CAT
Family with Miquel Vilajoana
husband
herself
1773
Death: October 10, 1773Les Planes, Sant Mateu de Bages, Bages, CAT
Marriage Marriagebefore 1721
Family with Josep Cortés
husband
1738
Birth: Callús, Bages, CAT
Death: January 21, 1738Les Planes, Sant Mateu de Bages, Bages, CAT
herself
1773
Death: October 10, 1773Les Planes, Sant Mateu de Bages, Bages, CAT
Marriage Marriagebetween 1721 and 1738
Family with Josep Guillem
husband
herself
1773
Death: October 10, 1773Les Planes, Sant Mateu de Bages, Bages, CAT
Marriage Marriagebetween 1738 and 1751
Family with Joan Pla Figuera
husband
1778
Birth: Sant Mateu de Bages, Bages, CAT
Death: July 17, 1778Les Planes, Sant Mateu de Bages, Bages, CAT
herself
1773
Death: October 10, 1773Les Planes, Sant Mateu de Bages, Bages, CAT
Marriage Marriage1752
Marriage
Marriage
Marriage
Marriage contract
Will
Death
Will

Pel testament del seu avi Josep Planas, Catarina fou pubilla de Les Planes de Sant Mateu dons l'hereu natural Gabriel -son pare- havia mort prematurament. En aquell testament es preveia que si moria sense descendència -com així va ésser malgrat els quatre matrimonis- el patrimoni havia de passar al primogènit del seu oncle Pere. Per tant Caterina va haver de testar en favor del seu cosí Pere Màrtir Planas i Serra.

Death

Trobem un parell de diferències entre el que ressenya Joan Planas i Martí a «Les Planes de Sant Mateu» i el registre de defunció de Caterina Planas (Llibre d'Òbits 1662-1790 de Sant Mateu de Bages). En aquest darrer document es diu: «...aquesta parroquial Iglesia de Sant Matheu de Bages Bisbat de Vich fou donada eclesiastica sepultura al cadaver de Catharina Pla, y Planas hereva del Mas Planas de aquesta parroquia, muller, en terceras nupcias de Joan Pla de la mateixa Parroquia pages, filla emperó de Joseph Planas, també pagès de dita parroquia, y de Maria Plans y Carner, en primeras nupcias muller sua difunts, en son propi vas. Morí lo die deu de dit mes... (octubre de 1773)» Joan Planas i Martí considera que Caterina era filla de Gabriel Planas i Carner (+1697) i néta de Josep Planas i Maria Carner. No pas filla d’aquests darrers com s’esmenta al registre parroquial. I que va contreure matrimoni quatre cops, el darrer amb Joan Pla. Va tenir accés a prou documents (capítols matrimonials de Caterina, testament de Josep Planas, etc.) com per a poder assegurar aquesta situació. Ens inclinem a pensar que el rector, Miguel Sabatés i Angelats, va incórrer en una confusió tota vegada que Caterina era pubilla d’en Josep per la defunció prematura del llur pare, en Gabriel Planas.

Marriage contract
Family residence