Joan Torreblanca Comallonga, 1566

Name
Joan /Torreblanca/ /Comallonga/
Given names
Joan
Surname
Torreblanca,Comallonga
MarriageElisabet View this family
Yes

Death of a fatherMelcior Torreblanca Torreguitzana
between 1532 and 1533

Birth of a daughterMargarida Torreblanca
about 1550

Property
Mas Torreblanca i Torreguitzana
before March 11, 1558

Note: Per herència del seus pares, amo dels masos Torreblanca (actualment Ca n'Oms) i Torreguitzana (habit…

Per herència del seus pares, amo dels masos Torreblanca (actualment Ca n'Oms) i Torreguitzana (habitat per masovers). Va veure's obligat a empenyorar les seves propietats el 1558, venent-les a carta de gràcia a en Joan Oms, que ja vivia a Torreblanca perquè estava casat amb Beneta, una néta d'en Joan. Amb la compra el 1586 de la resta de drets als Torreblanca, Joan Oms va esdevenir-ne el nou amo. D'aquesta forma l'antiga heretat Torreblanca va passar a ésser coneguda com Oms o Ca n'Oms que és com es coneix actualment. Joan Oms va entrar a la casa Torreblanca per gendre i va acabar fent seva l'heretat. Però als seus descendents van córrer la mateixa sort que els Torreblanca. Així un nét d'en Joan, anomenat també Joan Oms (III) es va haver de vendre tot el patrimoni al seu veí Pere Montcunill.

Marriage of a childJoan MarcetMargarida TorreblancaView this family
July 1565

Death of a brotherMelcior Torreblanca Comallonga
between 1565 and 1575 (9 years after death)

Birth of a daughterAgnès Torreblanca

Death after 1566

Last change January 15, 202022:35:54

Family with parents
father
mother
himself
brother
1575
Death: between 1565 and 1575
Family with Elisabet
himself
wife
Marriage Marriage
daughter
daughter
Property

Per herència del seus pares, amo dels masos Torreblanca (actualment Ca n'Oms) i Torreguitzana (habitat per masovers). Va veure's obligat a empenyorar les seves propietats el 1558, venent-les a carta de gràcia a en Joan Oms, que ja vivia a Torreblanca perquè estava casat amb Beneta, una néta d'en Joan. Amb la compra el 1586 de la resta de drets als Torreblanca, Joan Oms va esdevenir-ne el nou amo. D'aquesta forma l'antiga heretat Torreblanca va passar a ésser coneguda com Oms o Ca n'Oms que és com es coneix actualment.
Joan Oms va entrar a la casa Torreblanca per gendre i va acabar fent seva l'heretat. Però als seus descendents van córrer la mateixa sort que els Torreblanca. Així un nét d'en Joan, anomenat també Joan Oms (III) es va haver de vendre tot el patrimoni al seu veí Pere Montcunill.

Property